DE WEBSITE DOET HET NIET
Het kan soms voorkomen dat je website niet werkt, niet te zien is. Dat hoeft niet aan de website te liggen maar kan te maken hebben met je internetverbinding of misschien met de server of misschien is je apparaat wel druk bezig met iets te downloaden of te installeren. Test eens een andere website of dat wel werkt of gebruik een andere browser om te testen. Probeer na 10 minuten nog eens je website te openen.
Het kan ook zijn dat je geblokkeerd bent.
Je website en de hosting server zijn beveiligd tegen ongenode gasten. Verkeerd gebruik zoals foutief inloggen kan een blokkade opleveren voor korte tijd. Bij herhaaldelijk verkeerd inloggen wordt het ip-nummer voor lange tijd geblokkeerd en/of wordt de totale toegang tot de website geblokt. Om de blokkade op te heffen hebben wij je ip-nummer nodig. In het onderstaande e-mailformulier staat je IP-nummer al ingevuld.
FOUTMELDING
Krijg je een foutmelding? Noteer de melding want dat geeft ons een aanknopingspunt wat de oorzaak zou kunnen zijn.
SCHERMAFDRUK MAKEN
Het is erg handig om een probleem duidelijk te maken als je een schermafdruk meestuurt bij de omschrijving van het probleem.
Met de toetscombinatie Windows-logotoets + Shift + S kun je een schermafdruk maakt op een windows computer.
CONTACT
Voor al je vragen kun je bij ons terecht, "domme vragen bestaan niet, domme antwoorden wel".
Het liefste onderhouden wij contact via het onderstaande email formulier zodat we eenvoudig contact met je kunnen opnemen voor extra vragen en je probleem of vraag kunnen beantwoorden.
HANDLEIDING OM FOTO’S AAN TE PASSEN VOOR VERTONING OP EEN WEBSITE
Of je een blog hebt, een webwinkel of een andere website die er geweldig uit moet zien: het is altijd de moeite waard om de tijd te nemen om elke afbeelding die je uploadt te optimaliseren.
Als we het hebben over hoe je afbeeldingen voor het web kunt ‘optimaliseren’, kun je er op deze drie manieren over denken: 1) zorgen dat je foto’s er goed uitzien, 2) zorgen dat ze snel laden en 3) zorgen dat zoekmachines ze gemakkelijk kunnen indexeren.
De meeste blogs bespreken maar een paar aspecten die komen kijken bij het gebruik van afbeeldingen op je website. In deze blogpost bespreek ik ze allemaal, zodat je een goed overzicht hebt. Nog beter is dat je je afbeeldingen kunt optimaliseren met gratis en eenvoudige tools - Photoshop heb je niet nodig. (In deze blogpost laat ik zien hoe het gaat met gratis webversie van Pixlr, dat een fijne tool is voor eenvoudige fotobewerking.
1. Begin met goede afbeeldingen
Stockfotografie: Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om gave foto’s op je website te hebben. Er lijken elke dag meer goede sites met stockfoto’s bij te komen waar je gratis foto’s kunt downloaden, ook voor commercieel gebruik. Een paar van onze favorieten:
Wanneer je een afbeelding van een van deze sites downloadt, is het waarschijnlijk een heel groot JPEG-bestand. Om het te optimaliseren voor je website zul je de grootte moeten aanpassen en een kleinere versie moeten uploaden (daarover lees je verderop meer). Dat is echter geen probleem. Het is juist handig om met een grote foto te beginnen, want je kunt een grote foto altijd verkleinen. Andersom is dat een stuk moeilijker...
Zelf (betere) foto’s nemen: Je kunt natuurlijk niet overal stockfoto’s voor gebruiken (bijvoorbeeld foto’s van je team of je product). Als je foto’s van je eigen producten nodig hebt, zijn er wat handige trucs om je foto’s goed te verlichten en een professionele look te geven, zelfs zonder dure camera en andere apparatuur.
Graphics: Heb je grafische afbeeldingen nodig, dan zijn er vele gratis online tools die je kunt gebruiken om je eigen infographics of of foto’s met tekst erop te maken. Canva en PiktoChart zijn hiervoor geweldige tools. Als je een logo wilt laten maken, raden we je aan eens te kijken bij 99designs.
2. Gebruik het juiste bestandsformaat: JPEG of PNG
De twee bestandsformaten die je het vaakst tegenkomt zijn JPEG (of JPG) en PNG. Beide hebben hun voor- en nadelen, maar in de meeste gevallen kun je dit als richtlijn nemen:
- Foto’s moeten worden opgeslagen en geüpload als JPEG’s. Dit bestandstype kan alle kleuren in een foto verpakken in een relatief kleine en efficiënte bestandsgrootte. Als je JPEG’s gebruikt zijn je bestanden minder groot dan wanneer je foto’s opslaat als PNG’s.
- Graphics, vooral die met grote, platte kleurvlakken, moeten worden opgeslagen als PNG’s. Dit geldt voor de meeste designs, infographics, afbeeldingen met veel tekst en logo’s. De kwaliteit van een PNG is beter dan die van een JPEG, maar het bestand is meestal ook groter. PNG’s zorgen voor mooie heldere lijnen in kleurvlakken en tekst, zodat je zonder kwaliteitsverlies kunt inzoomen. PNG’s ondersteunen ook transparante achtergronden (en dat wil je bijvoorbeeld voor je logo). Als je de keus hebt raden we je aan PNG’s op te slaan als “24 bit” en niet als “8 bit”. Met 24 bit is de kwaliteit beter en worden meer kleuren ondersteund.


De meeste fotoprogramma’s geven je de keuze tussen JPEG of PNG: je kunt het bestandsformaat kiezen als je naar “Opslaan als,” “Exporteren,” of “Opslaan voor web” gaat. Er bestaan ook gratis online tools, bijvoorbeeld Zamzar, waarmee je bestanden kunt omzetten naar een ander bestandsformaat.
Je kunt een PNG omzetten naar JPEG, maar de kwaliteit van je foto wordt niet beter als je een JPEG omzet naar PNG. Heb je je logo bijvoorbeeld alleen als JPEG, vraag dan de ontwerper van je logo om een PNG-bestand uit het ontwerpprogramma en probeer niet zelf een JPEG om te toveren in een PNG.
3. Pas de grootte van afbeeldingen aan om de snelheid en look van je pagina te optimaliseren
Met afbeeldingen voor het web is het belangrijk dat je een goede balans vindt tussen afmetingen en resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe groter de grootte van het bestand zal zijn. In de drukwereld is het goed als afbeeldingen een zo hoog mogelijke resolutie hebben, omdat dat dat de mooiste gedrukte afbeeldingen oplevert. Maar op het web kunnen enorme afbeeldingen de snelheid van je site enorm vertragen. Dit is vervelend voor de gebruikers van je site en kan uiteindelijk leiden tot een lagere ranking bij zoekmachines. Grote foto’s en langzaam ladende pagina’s zijn bovendien in het bijzonder ergerlijk voor mobiele bezoekers.
Er zijn situaties waarin je wél een grote foto wilt gebruiken voor je website, bijvoorbeeld voor je achtergrond of header. Gebruik je hier een afbeelding van slechte kwaliteit en probeer je hem op te blazen tot hij groot genoeg is, dan zal de afbeelding er onscherp uit komen te zien.
Dus, hoe vind je die balans tussen grootte en kwaliteit? Om te beginnen is het belangrijk dat “grootte” relatief is als we het over afbeeldingen hebben. Wat je nodig hebt voor drukwerk is doorgaans veel groter dan wat je nodig hebt voor een website. Om alles makkelijker uit elkaar te houden is hier een overzicht van de drie belangrijkste dingen die “grootte” bij een afbeelding bepalen:
- Bestandsgrootte: het aantal bytes die het bestand op je computer in beslag neemt. Dit is de factor die je website langzaam kan maken. Een foto van 15MB (megabyte) is gigantisch. Een foto van 125KB (kilobyte) is aanzienlijk minder groot. Als je bestandsgrootte echt groot is, is het een aanwijzing dat of de afmetingen te groot zijn of de resolutie te hoog is.
- Afbeeldingsgrootte: de feitelijke afmetingen van je afbeelding, in pixels. Je denkt waarschijnlijk al snel aan de afmetingen van traditionele, gedrukte foto’s zoals 9x13, 11x15 of 20x25 cm. Maar op het web worden hoogte en breedte gemeten in pixels. Een typische afbeelding op een blog of website is bijvoorbeeld 795×300 pixels.
- Resolutie: resolutie is een term uit de drukwereld. Het is de kwaliteit of dichtheid van een afbeelding, gemeten in ‘dots per inch’ (dpi). Een professionele printer heeft voor het mooiste resultaat meestal afbeeldingen nodig van ten minste 300dpi. Maar de meeste beeldschermen laten 72dpi of 92dpi zien. Een hogere resolutie is dus eigenlijk niet nodig en maakt je afbeelding onnodig groot. Wanneer een ontwerpprogramma de optie “opslaan voor web” heeft, betekent dit dat de afbeelding wordt opgeslagen met een lagere, webvriendelijke resolutie.
Hoe vind je de bestandsgrootte, afbeeldingsgrootte en resolutie van je afbeelding?
De grootte van het bestand en van je afbeelding vind je op je computer. Als je op een PC werkt, vind je deze informatie door met je rechtermuisknop op de afbeelding te klikken, te kiezen voor “Eigenschappen” en dan te kijken op het tabblad “Samenvatting”. Op een Mac klik je met je rechtermuisknop op het bestand en kies je “Info”.
Hoeveel dpi een afbeelding heeft kun je niet op alle computers zien. De meeste eenvoudige bewerkingsprogramma’s slaan bestanden echter automatisch op met lagere, webvriendelijke dpi, dus je hebt niet per se Photoshop nodig. De gratis webversie van Pixlr laat je foto's zien op 72dpi, en Canva laat je bestanden opslaan als “voor web”, waarmee je een PNG van 92dpi krijgt.
Spiekbriefje voor bestandsgrootte, afbeeldingsgrootte en resolutie
Nu je weet op welke verschillende manieren je de grootte van een afbeelding kunt vinden, zijn hier een paar handige vuistregels om te onthouden:
- Grote afbeeldingen of achtergrondafbeeldingen over het volledige scherm zouden niet meer dan 1MB mogen zijn.
- De meeste andere kleine graphics voor het web kunnen 300KB of minder zijn.
- Als je een achtergrond over het volledige scherm gebruikt, raden wij je aan een afbeelding te uploaden die 2000 pixels breed is.
- Als je de mogelijkheid hebt, gebruik dan altijd de optie “Opslaan voor web”, zodat je afbeelding een webvriendelijke resolutie krijgt.
- Je kunt een grote afbeelding verkleinen, maar het is erg moeilijk een kleine afbeelding te vergroten. Het support center van Pixlr legt het zo uit: “Als je een afbeelding van 100×100 pixels hebt en je wilt dat het een adembenemende 2560×1440 banner voor YouTube wordt, dan wordt het eindresultaat een korrelige en onscherpe afbeelding… Vergelijk het met volume: je kunt geen zwembad vullen met één emmer water.”
Wat te doen als je afbeelding te groot voor je website is?
Als je een mooie digitale camera hebt, neem je waarschijnlijk foto’s die meerdere megabytes groot zijn—veel groter dan wat je voor je website nodig hebt. Ook stockfoto’s van goede sites zijn vaak te groot. Als je afbeelding groter dan 1MB is, kun je een aantal dingen doen:
- Pas de grootte van je afbeelding aan. Als je foto 5.000 pixels breed is, kun je hem gemakkelijk verkleinen tot 2.000 pixels breed, 1.200 pixels of zelfs nog kleiner, afhankelijk van hoe je hem wilt gebruiken op je site. Dit zal de bestandsgrootte aanzienlijk verkleinen. Zorg dat je de proporties niet wijzigt als je de afbeelding verkleint, zodat je hem niet vervormt.
- Verlaag de resolutie. Fotoprogramma’s als Pixlr en Canva zullen de resolutie van je afbeelding automatisch webvriendelijk maken (resp. 72dpi en 92dpi). In Photoshop kun je dit doen door bij het opslaan te kiezen voor de optie “opslaan voor web”. In veel fotoprogramma’s kun je ook “opslaan als” en van daaruit de kwaliteit van de resolutie aanpassen.
- Gebruik een gratis webtool als TinyPNG of TinyJPG. Beide tools verkleinen de bestandsgrootte aanzienlijk zonder iets te veranderen aan de kwaliteit van de afbeelding.

4. Zorg dat afbeeldingen dezelfde grootte en stijl hebben
Afbeeldingen op een website zien er beter uit als de stijl en proporties consistent zijn. Consistentie helpt je ook bij het indelen van de tekst, kolommen en andere info op je pagina. Bekijk om te zien wat ik bedoel de voorbeelden hieronder.
In het eerste voorbeeld, van onze verzonnen website “Make-Believe Coffee”, hebben alle foto’s andere afmetingen. De ene staand, andere liggend. Dit maakt de pagina een beetje rommelig.



5. Geef je afbeeldingsbestanden een goede naam voor betere SEO
De meeste mensen denken niet veel na over de namen van hun bestanden. Ze noemen een foto “Foto1.jpg” of “Screen Shot 2017-06-02 om 15.41.15”. Als dat je bekend voorkomt, neem dan even de tijd om je afbeeldingen een andere bestandsnaam te geven voordat je ze uploadt naar je website. Waarom? Omdat het heel goed is voor je SEO.
Zie het zo: wanneer Google je website scant, kan het je tekst lezen, maar kan het niet zien wat er op je foto’s staat. Google haalt informatie over de afbeelding uit de bestandsnaam, zodat de afbeelding goed geïndexeerd kan worden. Een bestandsnaam als eiffeltoren.jpg zegt daarom meer dan DSC12345.jpg.
De bestandsnaam wordt ook onderdeel van de URL van de afbeelding, dus als je je afbeeldingen een duidelijke Nederlandse naam meegeeft, wordt de navigatie van je URL's eenvoudiger en zijn ze makkelijker te interpreteren. Zodra je een afbeelding naar je website uploadt is de bestandsnaam openbaar. Zorg dus dat je je bestanden geen gȇnante of geheime naam meegeeft. ;)
Gebruik voor consistentie kleine letters en de nummers 0-9. Vermijd liever spaties en interpunctie. Het is ook beter een liggend streepje te gebruiken en geen underscore.
6. Vul de ondertitels en alternatieve tekst in
Zodra mensen een afbeelding hebben geüpload in een element Foto vergeten ze vaak de extra info in te vullen. Maar net als de bestandsnaam kan ook deze extra info veel voor je SEO doen.
Alternatieve teksten (of alt tags) zijn niet zichtbaar voor de gemiddelde bezoeker, maar geven zoekmachines een idee van waar de afbeelding over gaat. Dus als je een afbeelding hebt toegevoegd, vergeet dan niet het veld alternatieve tekst te vullen met een zinnetje dat aangeeft wat de foto laat zien, het liefst met een zoekwoord erin. (Alternatieve tekst helpt ook slechtziende bezoekers die met behulp van audiosoftware je website bezoeken, dus het is een goede manier om je website voor iedereen toegankelijker te maken.)) Hier vind je een paar tips voor het schrijven van goede alt tags.
Bestandsnamen en alt tags zijn vooral erg belangrijk voor de SEO van productpagina's. Als het bij de afbeelding past, vul dan ook een ondertitel in, want mensen zijn geneigd vooral onderstitels te lezen.

NB: Goede bestandsnamen, alt tags en onderschriften zijn goed voor je SEO, maar probeer er niet te veel zoekwoorden in te proppen. Je wilt gewoon in duidelijk Nederlands beschrijven wat er op de afbeelding staat. Het toevoegen van irrelevante of steeds herhaalde zoekwoorden kan je uiteindelijk een penalty van zoekmachines opleveren.
7. Plaats de afbeeldingen naast relevante tekst
Kies afbeeldingen die samenhangen met je tekst in plaats van afbeeldingen die niets met je tekst te maken hebben. Een afbeelding die omgeven wordt door relevante informatie (met gerelateerde zoekwoorden) krijgt een betere ranking.
Deze tip helpt je ook stockfotoclichés te vermijden. Als je website over onderwijs gaat, doet een foto van een appel weinig voor je SEO. Foto’s van leraren, leerlingen en klaslokalen zijn veel interessanter voor je lezers en passen beter bij je onderwerp.
Samenvatting: optimaliseer een afbeelding voor betere kwaliteit en SEO
Laten we nu eens naar deze regels kijken aan de hand van een voorbeeld van mijn Make-Believe Coffee website. Ik heb op Unsplash een foto van een kop koffie gevonden. Toen ik het bestand downloadde, heette het “fN6hZMWqRHuFET5YoApH_StBalmainCoffee.jpg” en was het 2509x1673 pixels. De bestandsgrootte was 586KB. Dat is niet heel erg, maar het was nog steeds veel groter dan ik nodig had voor een kleine foto op mijn website. Dus om deze foto te optimaliseren deed ik het volgende:
- De naam van van de afbeelding veranderen in iets wat ergens op sloeg: make-believe-coffee-cappuccino.jpg
- Met een tool als Pixlr heb ik de foto bijgesneden en verkleind tot hij de afmetingen had die ik nodig had. Voor dit voorbeeld koos ik voor 1000×760. Als ik een vierkante afbeelding had gewild, had ik ook kunnen kiezen voor 1000×1000.
- Zorgen dat de bestandsgrootte in orde was. Toen ik de afbeelding gecropt had naar de juiste afmetingen en hem downloadde van Pixlr, was de bestandsgrootte 117KB—perfect!
- Uploaden naar de website met een element foto, mét alternatieve tekst. Voor de volledigheid heb ik ook een onderschrift toegevoegd.
Deze checklist lijkt misschien lang, vooral als je veel afbeeldingen moet uploaden, maar je went eraan en dan zal het ook vanzelf sneller gaan (en misschien vind je het handig om deze post op te slaan in je favorieten als geheugensteuntje).
Bovendien zorgen deze stappen ervoor dat je afbeeldingen er beter uitzien, je website sneller laadt en geven uiteindelijk je SEO een boost. Als je er een gewoonte van maakt om je afbeeldingen te optimaliseren heb je daar over je hele website plezier van.
tips voor het bedenken en kiezen van een sterke domeinnaam
Bij een sterk idee hoort een sterke domeinnaam.
Er bestaat helaas een grote kans dat de domeinnaam die je direct bij je idee bedacht had, niet meer vrij is.
Een nieuwe sterke domeinnaam bedenken
Het vinden en bedenken van een sterke beschikbare domeinnaam kan tegenwoordig voor veel onnodige frustratie zorgen. Er zijn namelijk al meer dan 5 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd in Nederland.
Om je verder te helpen bij het vinden van een sterke vrije domeinnaam hebben wij een lijstje gemaakt met domeinnaam tips en ideeën. Hopelijk bieden de tips jou genoeg inspiratie om een sterke domeinnaam te bedenken die nog vrij is.
Laten we starten met de ‘eigenschappen’ van een sterke domeinnaam.
Wat is een domeinnaam?
Laten we beginnen met wat een domeinnaam is. Een domeinnaam is een overzichtelijk webadres. Iedereen kan een domeinnaam registreren en iedereen mag zelf bepalen naar welke bestanden hij of zij het webadres verwijst. Veel domeinnamen verwijzen naar een eigen website of naar een bestaande website (een doorverwijzing (zo kan je de domeinnaam ook doorverwijzen naar jouw LinkedInprofiel). Een andere grote groep domeinnamen staan geparkeerd. Een geparkeerde domeinnaam is een adres, zonder bestemming. Het voordeel hiervan is dat anderen de domeinnaam niet meer kunnen vastleggen.
Wat is een sterke domeinnaam? 5 domeinnaam tips
Dit zijn 5 richtlijnen. Richtlijnen zijn handig, maar het zijn geen regels. Kies uiteindelijk voor de naam die het best bij jou en de website die jij wilt bouwen past. Let bij het kiezen van een domeinnaam op de volgende richtlijnen:
- Een sterke domeinnaam is niet te lang
- Een sterke domeinnaam is gemakkelijk te onthouden
- Een sterke domeinnaam heeft niet meer dan 1 koppelteken
- Een sterke domeinnaam moet goed uit te spreken zijn
- Een sterke domeinnaam wordt niet verkeerd geïnterpreteerd
Is je domeinnaam nog vrij?
Krijg je bij de volgende tips een goed idee voor een domeinnaam?
Controleer dan via de domeincheck van VIMEXX of de desbetreffende domeinnaam nog vrij is. Is die beschikbaar? Dan kan je de domeinnaam direct en snel vastleggen. VIMEXX heeft het laagste vaste .nl domeinregistratietarief van Nederland. Lees hier meer over de kosten van een domeinnaam.
Ben je van plan ook een bedrijf te starten? Kijk dan tegelijkertijd of de bedrijfsnaam bij de KVK beschikbaar is. De onderstaande domeintips zijn natuurlijk van toepassing voor zowel het verzinnen van een website naam als een bedrijfsnaam.
Een sterke domeinnaam bedenken
Laten we beginnen met drie voor de hand liggende domeinnamen.
Merknaam als domeinnaam
Veel organisaties kiezen om hun merknaam als domeinnaam te gebruiken.
Veel merknamen bestaan uit niet ‘verzonnen’ woorden, zoals Xel Media, Google en Bing. De kans dat een ‘verzonnen’ woord als domeinnaam vrij is, is vele malen groter dan de kans dat een bestaand woord, die in het woordenboek voorkomt, vrij is.
Eigen naam als domeinnaam
Veel ZZP’ers kiezen om hun eigen naam als domeinnaam vast te leggen..
Zo zou je jouw achternaam of jouw voornaam in combinatie met jouw achternaam als domeinnaam kunnen gebruiken, bijvoorbeeld PeterKlus.com.
Een andere domeinnaam extensie
Hoewel een .nl domeinnaam voor een Nederlandstalige website in de meeste gevallen de beste keuze is, kiezen steeds meer ondernemers of webmasters om een domeinnaam met een andere populaire domeinextensie vast te leggen.
Populaire domeinnaam extensies zijn; .com, .net en de .eu.
Wat voor domeinnaam moet ik kiezen? Domeinnaam tips
Alle domeinnamen zijn grofweg in te delen in twee groepen. Merkgerichte domeinnamen en beschrijvende domeinnamen.
Waarom een merkgerichte domeinnaam vastleggen?
Over het algemeen is het makkelijker een ‘brand’ om een (unieke) naam heen te bouwen dan om een beschrijvende domeinnaam. Zo zal men sneller ‘Google.nl’ onthouden dan ‘snellezoekmachine.nl’.
Wil je een website neerzetten waar je jarenlang aan gaat bouwen? Kies dan voor een merkgerichte domeinnaam.
Waarom een beschrijvende domeinnaam registreren?
Beschrijvende domeinnamen worden vastgelegd, omdat een potentiële bezoeker direct aan de domeinnaam kan zien waar de website over gaat en op wie de website zich richt.
Verder heeft een beschrijvende domeinnaam (momenteel) een klein voordeel in de ranking van het zoekwoord die in de domeinnaam voorkomt. Zo zal de website; klerenkopen.nl een (klein) voordeel hebben in de ranking op het zoekwoord ‘kleding kopen’.
Voor een combinatie kiezen
Je kan natuurlijk ook voor een combinatie van een uniek woord en een beschrijvend woord als domeinnaam kiezen.
tips om een domeinnaam te verzinnen
Laten we nu even 8 extra tips bespreken die jij kan gebruiken bij het bedenken en verzinnen van een domeinnaam. Heb je een domeinnaam bedacht? Gebruik dan de domeinnaam check om te controleren of de domeinnaam nog beschikbaar is. Is de domeinnaam vrij? Dan kan je de domeinnaam parkeren en reserveren voor later gebruik.
Domeinnaam met het product of de dienst dat je levert
Een beschrijvende domeinnaam kan bestaan uit het product of de dienst die je levert. Hoe specifieker je het product of de dienst beschrijft, hoe groter de kans is dat de domeinnaam beschikbaar is.
Zo zal de kans groter zijn dat advocaten.nl bezet is dan advocaatfamilierecht.nl.
Product of dienst in combinatie met een werkwoord
Wanneer iemand naar een product of dienst zoekt, gebruikt de zoeker vaak ook een of meerdere werkwoorden in de zoekopdracht.
Om beter gevonden te worden op het product die je aanbiedt in combinatie met een veelgebruikt werkwoord zou je een combinatie van die twee kunnen vastleggen. Bijvoorbeeld; villaspanjehuren.nl of fietsbandenvervangen.nl
Merknaam in combinatie met wat je aanbiedt of wat je doet
Een combinatie van een merknaam en de dienst die je aanbiedt is natuurlijk een sterke middenweg. Bijvoorbeeld Merxadvocaten.nl of Japoschilders.nl
Koppelteken (streepje) in de domeinnaam
Heeft u een perfecte combinatie gevonden, maar blijkt die al geregistereed te zijn? Dan is het ook mogelijk om een streepje tussen de woorden te plaatsen.
Probeer niet meer dan 1 koppelteken in een domeinnaam te gebruiken. Voorbeelden; xel-media.nl of schilder-utrecht.nl. Gebruik alleen een koppelteken als de website die geen koppelteken gebruikt geen directe concurrent is (anders zou jouw concurrent ook profijt krijgen van jouw (offline) marketingacties).
Meervoud
Je zou ook een meervoudsvorm kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld: Schildersinutrecht.nl of websiteslatenbouwen.nl.
Domeinnaam bedenken met cijfers
De cijfers 2 en 4 worden redelijk vaak gebruikt in een domeinnaam. Dit komt doordat de Engelstalige uitspraak van de cijfers 2 en 4 erg lijken op de woorden; to en for. Bijvoorbeeld: love2sell.nl of food4u.nl
Synoniemen
Waarschijnlijk heb je op dit moment al een aantal domeinnamen met de domeincheck gecontroleerd.
Zijn ze allemaal bezit? Zoek dan eens naar een synoniem van jouw bedachte domeinnaam. Had je bijvoorbeeld Beterleven.nl als domeinnaam bedacht? Dan zou je een synoniem van ‘leven’ of ‘beter’ kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld: betereleefwijze.nl, welvarendleven.nl, blakendeleefstijl.nl of bergopwaartsleven.nl
Je kan de synoniemen van een woord checken via synoniemen.net.
Domeinnaam verzinnen in een andere taal?
De laatste tip. Denk eens aan andere talen.
Kijk eens wat het Engelstalige, Franstalige, Spaanstalige of Italiaanstalige woord van jouw idee is. Misschien is die nog beschikbaar! Zo is ‘buona vita’ de Italiaanse vertaling van ‘lekker leven’.
Wat doen na het kiezen van een domeinnaam?
Je kunt de domeinnaam direct vastleggen. Als je de domeinnaam vastlegt kies dan een hostingbedrijf waar jij de eigenaar wordt van de domeinnaam en niet de hoster! Als de domeinnaam op naam van de hoster komt te staan kan het zijn dat je ook verplicht wordt om bij hen de serverruimte (duur) te huren. Als je er niet zeker van bent wat je moet doen dan kun je natuurlijk altijd vrijblijvend met ons overleggen.
WEBSITE ONLINE
Om een website voor iedereen zichtbaar te maken heb je een stukje harddiskruimte (webhosting) nodig op een computer (server) waarop speciale software geïnstalleerd is en verbonden met internet.
Deze servers met een zeer snelle internetverbinding worden aangeboden door hosting providers. Daarnaast moet je een unieke domeinnaam hebben. Het is belangrijk dat de domeinnaam op jouw naam komt te staan en niet op naam van de tussenpersoon! Je bent dan namelijk niet afhankelijk van de hosting provider en kun je simpel verhuizen indien gewenst.
Het huren van een webhosting en domeinnaam is meestal voor de periode van 1 jaar met automatische verlenging voor opnieuw dezelfde periode.
Het aanvragen van webruimte bij een hosting provider en het aanvragen van een domeinnaam kunnen wij geheel voor je verzorgen. De overeenkomstformulieren en facturen worden echter rechtstreeks naar jou gezonden zodat jij de huurder bent.
Je kunt dit ook eenvoudig zelf doen door op onderstaande knop te klikken. Je komt dan op de website van Vimexx waar je het pakket WEBHOSTING PLUS kiest voor een website of pakket WEBHOSTING COMPLEET indien je een webwinkel gaat gebruiken. Vimexx biedt zeer goede professionele hosting voor een betaalbare prijs!
Indien je al een hostingprovider hebt dient deze minimaal aan de volgende eisen te voldoen:
- minimaal 2000 mb (2GB) diskruimte
- minimaal 1 database
- Cpanel of DirectAdmin met toegang tot database, e-mailfunctionaliteit, folderbescherming
- minimaal PHP 8.0.+ of hoger
- minimaal Apache/2.+ of hoger
- minimaal MySQL 5.5.3+ of hoger
Er is een eenvoudige manier dat wij zaken kunnen installeren en uitleg geven rechtstreeks op je PC, MAC en Mobile.
Het programmaatje dat wij hiervoor gebruiken heet TeamViewer.
Je hoeft het programma niet te installeren maar alleen te openen (uitvoeren) via onderstaande foto links.
Het programma is volledig veilig en werkt alleen als jij toestemming geeft dat het gebruikt mag worden. Je kunt alles zien wat wij doen en dit uiteraard ook onderbreken.
Het enige wat wij nodig hebben, nadat je het programma hebt gestart,
is het ID nummer en het Wachtwoord.
Wat is Joomla?
Joomla!™ is een bekroond content management systeem (CMS), dat je de mogelijkheid biedt websites en krachtige online applicaties te bouwen. Door de vele mogelijkheden, waaronder het eenvoudige gebruik en uitbreidingsmogelijkheden, behoort Joomla! tot een van de meest populaire webbouw pakketten. Bovendien is Joomla! een open source pakket en is voor iedereen vrij beschikbaar.
Wat is een content management systeem (CMS)?
Een content management systeem is software dat alle inhoud van je website bijhoudt, ongeveer zoals de bibliotheek bij jou in de buurt al haar boeken bijhoudt en bewaart. Inhoud kan eenvoudige tekst zijn, foto's, muziek, video, documenten, of eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. Een groot voordeel van het gebruiken van een CMS is dat het bijna geen technische vaardigheden of inzicht vereist om het te beheren. Het CMS beheert alle inhoud, zodat jij dat niet hoeft te doen.
Voor wat wordt Joomla! zoal gebruikt?
Joomla! wordt over de gehele wereld gebruikt voor allerlei websites van alle soorten en maten. Bijvoorbeeld:
- Zakelijke websites of portals
- Zakelijke intranets en extranets
- Online tijdschriften en nieuws portalen
- Online winkels en reserverings systemen
- Overheidsapplicaties
- MKB business websites
- Non-profit en organisatie websites
- Community websites
- School en kerkelijke sites
- Persoonlijke of familiewebsites
- en voor nog vele andere soorten websites