Browser Cache Legen

Wat is cache?

Cache is een opslagplaats waarin veelgebruikte data tijdelijk wordt opgeslagen om er zo sneller toegang tot mogelijk te maken. Op uw computer worden hier de tijdelijke internet bestanden mee bedoeld.

Waarom moet ik soms mijn Cache legen?

Het komt voor dat u nog een oude versie van een pagina op een website ziet terwijl deze pagina al wel is verandert. Het herladen (refresh) van de pagina lukt niet. De browser haalt dan de pagina uit de Cache op de PC en toont dus de oude versie. Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat u weer de actuele informatie te zien krijgt op uw computer.

Actuele versie van een pagina ophalen

Zonder de cache te legen is het ook mogelijk om direct de laatste versie van een web pagina te tonen met de volgende toetsen combinaties:
Windows: Ctrl + F5
Mac: Command + Shift + R

1. Kies in Mozilla Firefox menu onder Tools (Extra) het item Options
    of gebruik het menu icoon
  2. Klik op Privacy & History in het menu
  3. Scroll naar Cookies and Site Data (oudere versies: Cached Web Content )
  4. Klik op Nu Wissen (Clear Now)
  1. Klik bovenaan in de menubalk op het Blad Icoontje (3 streepjes)
  2. Klik op Instellingen (Settings).
  3. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen weergeven...  (Show advanced settings)
  4. Klik op de knop Browser gegevens wissen.. (Clear Browsing data) en een nieuw klein scherm verschijnt.
  5. Kies de periode die u wilt verwijderen (of voor Alle cookies, de onderste keuze)
  6. Klik op de knop Browser gegevens verwijderen... (Clear browsing data)

1. Klik op de drie puntjes . . .
  2. Klik op Instellingen (settings)
  3. Ga naar Browsergegevens wissen (Clear Browsing Data)
  4. Klik op Kies wat u wilt wissen (Choose what to clear)
  5. Vink aan Gegevens en bestanden in de Cache ( Cached data and files)
  6. Klik op Wissen (Clear)

1. Klik tools icoontje (blauw/grijze tandwieltje)
  2. Klik op Safety (Veiligheid) , deze optie is ook beschikbaar in de 'command bar'
  3. Klik op Delete Browsing History (Browsergeschiedenis verwijderen)
  4. Selecteer Temporary internet files and Website files
  5. Klik op Delete

Cache bestanden verwijderen op je Mac is alleen mogelijk indien het Ontwikkel-menu aanstaat.
  1. Klik hier op 'Safari' in de menubalk van de browser
  2. Kies 'Voorkeuren'
  3. Open het laatste tabblad 'Geavanceerd'
  4. Vink onderaan de  optie 'Toon Ontwikkel-menu in menubalk' aan

1. Klik bovenaan in de menubalk op het opera menu , Opera logo.
  2. Kies daarna Settings (Alt+p) > Clear Browser data.
  3. Klik op Detaild options om meer informatie te bekijken
  4. Vink de gewenste opties aan of uit  (Delete entire Cache) en klik op de knop Delete (Verwijderen).

logo pup webdesign 500

VRAGEN?

Mocht je niet kunnen vinden wat je zoekt?
Wil je meer informatie?
Vraag het ons gerust!

Vul in a.u.b.
Vul een geldig mailadres in.
Wat is je vraag?
De verstrekte informatie wordt enkel en alleen gebruikt om je te beantwoorden. Je gegevens worden niet opgeslagen en bewaard of voor andere doeleinden gebruikt.
Ongeldige invoer